Home Packland palletiseer oplossingen Packland Robot Palletiser

Packland Robot Palletiser

De Packland Robot Palletiser is de oplossing voor het palletiseren van emmers, trays, dozen, blikken, etc. Packland maakt gebruik van de ABB IRB 660 4-assige robot. Deze robot, met een capaciteit van 180 – 250kg, in combinatie met een door Packland ontwikkelde grijperkop maakt een efficiënte palletiser.

Packland biedt de palletisers aan met 3 verschillende types grijperkoppen:

  • De Packland Vacuumkop is ideaal voor het palletiseren van emmers. Het unieke, door Packland ontwikkelde systeem, zorgt voor optimale verspreiding van de tilkracht op de emmers en maakt het mogelijk een grote variëteit aan emmers op te pakken met dezelfde kop.
  • De Packland Klemkop gebruikt een draagplaat waar de producten op staan, in combinatie met een klemplaat om de producten te klemmen. Bij het plaatsten op het pallet wordt de draagplaat onder de producten vandaan getrokken. Deze kop is bij uitstek geschikt voor cilindrische bussen/blikken, dozen en trays.
  • De Packland Combikop combineert beide bovenstaande koppen in één. Voor conische emmers wordt vacuum gebruikt, en voor de ander producten wordt de draagplaat met klemplaat gebruikt.

Alle robotkoppen kunnen voorzien worden van armen om tussenlegvellen op te pakken, grijpers om folie te pakken en een automatisch wisselsysteem.

De aanvoer van producten is volledig afhankelijk van de aard van het het product en de range van producten. Accumulerende rollenbanen kunnen worden gebruikt voor ronde/rechthoekige emmers, bussen/blikken, dozen en trays. Als de producten kleiner worden wordt gekozen voor een vlakke band. Hiernaast heeft Packland oplossingen voor het palletiseren van ovale emmers, die onder een hoek moeten staan. Hierbij wordt gewerkt met servo aangedreven banen om de producten met hoge precisie te positioneren.

Voor ronde emmers en bussen/blikken met hengsel zal de lijn worden voorzien van een uitrichter. Hier worden de hengsels in een gedefinieerde hoek gezet, zodat de producten optimaal gepalletiseerd kunnen worden.

Voor de palletzijde van het palletiseren is ook een ruime variëteit aan Packland oplossingen leverbaar. Te denken valt hierbij aan palletmagazijnen, aan en afvoer rollenbanen, traversewagens, palletoverzetters, kettingbanen, draaitafels, enz. Ook het integreren van een palletwikkelaar en/of labelaar behoort tot de mogelijkheden.

 

Wilt u weten wat wij als Packland voor uw organisatie kunnen betekenen?